Ţăranu Pu'er

Blog despre ceai

Pages

  • Home
  • Despre mine
  • Ghid pentru începători

Ghid pentru începători


1. Pe scurt despre cele şase tipuri de ceai

2. Cum îmi cumpăr ceaiul

3. Pregătirea ceaiului - temperatură şi timpi de fierbere

4. Cum beau ceaiul - sfaturi simple ţărăneşti

Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

No comments:

Post a Comment

Home
Subscribe to: Posts (Atom)

Categorii

  • ceai negru (2)
  • ceai verde (1)
  • ceaiul Pu-erh (1)
  • ceylon tea (1)
  • China (1)
  • cultura (2)
  • dark tea (1)
  • DOCUMENTARE (1)
  • experiente personale (2)
  • Fântâna Dragonului (Longjing) (1)
  • Generalităţi (2)
  • Gong Cha (2)
  • Lu Yu - Inteleptul ceaiului (1)
  • recomandari & recenzii (1)

Postări populare

  • Ceai negru Ceylon de la Ahmad Tea
    Am ochit de ceva timp magazinul arăbesc din cartierul meu, situat peste drum de statia de metrou Dristor 2 şi plin cu diverse produse spec...
  • Ceaiul Pu-erh (istorie si traditie)
    vechiul drum călare al ceaiului din Yunan până dincolo de Tibet Istoria ceaiului Pu-erh poate fi trasată înapoi în timp până la din...
  • Lapsang Souchong - ceai negru afumat
    Zilele trecute am primit cadou un tip de ceai mai ciudat. Se numeşte Lapsang Souchong - în traducere “mica plantă de pe muntele Lapu” şi ...
  • Cum beau ceaiul - sfaturi simple ţărăneşti
    Dincolo de informaţii, cultură, istorie etc, trebuie să ai propria ta întâlnire cu ceaiul . Internetul şi materialele de specialitate...
  • Pregătirea ceaiului – temperatură şi timpi de fierbere
    Iată câteva sfaturi simple. Ele provin din experienţa mea, ceea ce înseamnă că pot fi bune, mai puţin bune dar în nici un caz teribil de...
  • Pe scurt despre cele şase tipuri de ceai
    Când spun “ceai”, mă refer exclusiv la băutura obţinută din planta de ceai camellia sinensis , iar nu la fierturile/infuziile din diferit...
  • Cum îmi cumpăr ceaiul
    Începând cu acest articol deschid o nouă categorie, “experienţe personale” în care voi da, cu smerenia începătorului şi câteva sfaturi. D...
  • Ceaiul „Fântâna dragonului” – Longjing
    Împăratul Qianlong Se spune că odată, împăratul Qianlong (1711-1799) din dinastia Qing, a vizitat templul Hu Gong de la poalele munt...
  • Lu Yu - Înţeleptul ceaiului
    Maestrul Lu Yu Lu Yu (733-804 e.n.) a fost un Maestru al ceaiului din epoca de maximă înflorire a dinastiei Tang. Vorbind în temeni m...
  • Drumul către ceruri (documentar)
    Documentar ce urmărește caravanele tradiționale de ceai care pornesc din pădurile subtropicale chineze până la faimoasa piață de ceai din L...

Siteuri si bloguri despre ceai

  • My Japanese Green Tea
    Mohei Tea Hoshitukiyo Kabusecha - The post Mohei Tea Hoshitukiyo Kabusecha first appeared on My Japanese Green Tea. I moved to a new apartment and because I hadn’t unpacked all the boxes, I...
    3 months ago
  • World of Tea
    Rose Label Reserve · Kanchanjangha Tea Estate and Research Center - Acquire this tea: This tea can be purchased directly from the Nepal Tea Collective website here. Nepal Tea Collective links: Website Facebook Instagram
    1 year ago
  • Tea For Me Please
    Friday Roundup: February 17th – February 23rd - A culinary challenge, terrible tea service in restaurants, the plight of tea workers in Nilgiri and more. This is a weekly roundup of my favorite tea blo...
    6 years ago

Followers

Contact Form

Name

Email *

Message *

Bloguri, Bloggeri si Cititori
counter for website

Copyright © Adrian Gheorghe Cirlea (Taranu Pu'er) . Picture Window theme. Powered by Blogger.