Ceai verde
Infuzie 1-3
minute pentru ceai la plic şi 2-4 minute pentru frunze desfăcute.
Temperatura de
fierbere: 75 - 80 °C .
Dacă nu aveţi termometru, după ce apa dă în clocot lăsaţi-o să se răcească 7-10
minute şi apoi turnaţi-o peste planta de ceai.
Ceai negru
3-5 minute pentru ceai la plic şi 3-5 minute pentru frunze desfăcute.
Temperatura de fierbere: 99 °C . Dacă nu
aveţi termometru, după ce apa dă în clocot stingeţi focul şi turnaţi-o peste
planta de ceai
Ceai Oolong
3-5 minute pentru ceai la plic şi 5-7 minute pentru frunze desfăcute.
Temperatura de fierbere: 80 -85 °C Dacă nu aveţi termometru, după ce apa dă în
clocot stingeţi focul şi turnaţi-o peste planta de ceai.
Ceai Pu’er
Unii spun că timpul de infuzie poate fi nelimitat; eu însă
folosesc 5 – 10 min
Temperatura de fierbere: 95 - 100 °C Dacă nu aveţi termometru, după ce
apa dă în clocot stingeţi focul şi turnaţi-o peste planta de ceai.
Ceai alb
30 – 60 sec pentru ceai la plic şi 2-3 minute pentru frunze desfăcute.
Temperatura de fiebere: 65 - 70 °C Dacă nu aveţi
termometru, după ce apa dă în clocot lăsaţi-o să se răcească 10 minute şi apoi
turnaţi-o peste planta de ceai.
În nici un caz nu faceţi ceaiul punând planta la fiert în ibric! În acest fel iese ciorbă, nu ceai :) Din păcate, am văzut mulţi oameni procedând astfel.
No comments:
Post a Comment